CLIKIS i Healthy Meal Standard CHEF’S ACADEMY

od Branimir Spajić | ožu 21, 2022 | 0 komentara

0

CLIKIS i Healthy Meal Standard CHEF’S ACADEMY je edukacija za kuharske djelatnike osnovnih škola Grada Siska koja se održala 19. ožujka 2022. godine u Osnovnoj školi Braće Bobetko.

U CLIKIS-u i Healthy Meal Standard Academy for Culinary Workers održano je nekoliko teorijskih edukacija koje su uključivale dosadašnje CLIKIS-ove aktivnosti u osnovnim školama, stručni pregled mjerenja potrošnje električne energije te informacije o tome kako napraviti klimatski održiva jela. Pozdravnu riječ uputila je ravnateljica Karolina Čutuk, a nakon toga je započeo praktični dio akademije gdje su osnovne škole slučajnim odabirom birale klimatski održivo jelo za pripremu. Akademija je bila u obliku edukacija i natjecanja u znanju i najboljoj kulinarskoj pripremi, gdje su najbolje osnovne škole u gastronomiji i prehrani osvojile vrijedne nagrade u obliku malih kuhinjskih aparata. Svi djelatnici osnovnih škola koji su sudjelovali u edukaciji dobili su i potvrde o sudjelovanju. Osnovne škole koje su pripremile najbolja jela i dijele prvo mjesto u natjecanju su

OŠ 22.Lipnja: Kristina Tominac & Bojan Pavlić s obrokom „TJESTENINA S GRAHOM I POVRĆEM, ZELENOM SALATOM I MANDARINOM“ i
OŠ Galdovo: Senka Vuković & Dijana Šipuš uz jelo „VARIV OD GRAHA I POVRĆA I KOLAČ SA ŠLJIVAMA“.

Galerija:








































Za ocjenjivanje obroka angažirani su: Branimir Spajić, voditelj projekta CLIKIS, Diana Gluhak Spajić, voditeljica Healthy Meal Standard Sisak, Patricija Kreš, nutricionistica i suradnica na projektu CLIKIS, Ana Stuparić, profesionalna kuharica projekta CLIKIS, Ana Knežević PR stručnjak za projekt CLIKIS i Mirna Brnad, voditeljica i glavna kuharica OŠ Braća Bobetko.

Projekt CLIKIS ima za cilj razviti klimatski održive kuhinje cjelovitim mjerenjem potrošnje energije te u suradnji s njemačkim partnerima kao nositeljima projekta izračunati klimatski otisak obroka koji se nalaze na jelovnicima sisačkih osnovnih škola. Krajnji cilj je izrada strateških smjernica za klimatski uravnoteženu prehranu u osnovnim školama Grada Siska.

Više o projektu CLIKIS možete pročitati ovdje: https://redfork.hr/hr/clikis-network/

Akademija je u potpunosti financijski podržana od strane EUKI projekta CLIKIS, u kojem su Njemačka, Estonija i Hrvatska partneri u ovom ciklusu financiranja. U Hrvatskoj je nositelj projekta tvrtka RED FORK za istraživanje i razvoj u biotehnologiji, a glavni partner u aktivnostima je Grad Sisak, zajedno sa svim osnovnim školama.

RECIRCUL8 konferencija

RECIRCUL8 konferencija

Ovog petka pozivamo vas na konferenciju u sklopu projekta RECIRCUL8 - Preporuke za kružno gospodarstvo i upravljanje energijom za hrvatsko hotelijerstvo. Konferencija se održava u hotelu Antunović (dvorana Beethoven B) s otvorenim registriranjem za konferenciju od...

read more

0 komentara

Branimir Spajić

Branimir Spajić

Branimir Spajić

Podijeli ovaj članak

en_GBEN