EUKI projekt o održivoj prehrani “Bringing Climate Action to the Table”

od Branimir Spajić | svi 23, 2022 | 0 komentara

0

Podizanje svijesti o održivoj prehrani kroz gamificirane i participativne aktivnosti u Španjolskoj, Sloveniji i Grčkoj.

Naši prijatelji iz slovenske NVO Umanotera, organiziraju niz konferencija i kratkih online događanja, među kojima je prva tema Ekološka i zdrava hrana – kako je prepoznati? koji će se održati 31. svibnja od 10 do 11:15 (CET), vezano uz ekološki prihvatljivu hranu.

Facebook event page Okolju in zdravju prijaznejša hrana – kako jo prepoznamo?

Obavezna prijava za događaj ovdje: https://bit.ly/3L4KihG

Pozadina

Budući da proizvodnja hrane doprinosi do 37 posto globalnih emisija stakleničkih plinova (GHG), promjene u prehrani pojedinaca igraju ključnu ulogu u borbi protiv klimatskih promjena. Ipak, ovaj potencijal ostaje uglavnom neiskorišten u projektnim zemljama: istraživanja su pokazala da, dok 94 posto Španjolaca, Slovenaca i Grka smatra klimatske promjene ozbiljnim problemom, samo 16 posto njih jede održivu prehranu.

Projekt

Projektni tim potiče građane Španjolske (Katalonija), Slovenije i Grčke (Središnja Makedonija) na informiraniji i odgovorniji odabir hrane. To čini nudeći gamificirane i participativne aktivnosti koje su prilagođene različitim ciljnim skupinama. Prvo, dopire do mladih ljudi kroz digitalne i fizičke escape room igre na temu hrane. Drugo, pruža obuku i alate za odgojitelje koji im omogućuju provođenje aktivnosti vezanih uz hranu. Na kraju, poziva roditelje, skrbnike, odgajatelje i zainteresiranu javnost na konferencije na kojima se mogu upoznati i promišljati o održivoj potrošnji hrane. Ovim aktivnostima projektni partneri dosežu i senzibiliziraju 40.000 građana, potičući ih da se uključe u probleme prehrambenog sustava i usvoje klimatski prihvatljiviju prehranu, pridonoseći tako značajnom smanjenju emisija stakleničkih plinova.
Web: Bringing climate action to the table
RECIRCUL8 konferencija

RECIRCUL8 konferencija

Ovog petka pozivamo vas na konferenciju u sklopu projekta RECIRCUL8 - Preporuke za kružno gospodarstvo i upravljanje energijom za hrvatsko hotelijerstvo. Konferencija se održava u hotelu Antunović (dvorana Beethoven B) s otvorenim registriranjem za konferenciju od...

read more

0 komentara

Branimir Spajić

Branimir Spajić

Branimir Spajić

Podijeli ovaj članak

en_GBEN