Podizanje svijesti o održivoj prehrani kroz gamificirane i participativne aktivnosti u Španjolskoj, Sloveniji i Grčkoj.
Naši prijatelji iz slovenske NVO Umanotera, organiziraju niz konferencija i kratkih online događanja, među kojima je prva tema Ekološka i zdrava hrana – kako je prepoznati? koji će se održati 31. svibnja od 10 do 11:15 (CET), vezano uz ekološki prihvatljivu hranu.
Facebook event page Okolju in zdravju prijaznejša hrana – kako jo prepoznamo?
Obavezna prijava za događaj ovdje: https://bit.ly/3L4KihG
Pozadina
Budući da proizvodnja hrane doprinosi do 37 posto globalnih emisija stakleničkih plinova (GHG), promjene u prehrani pojedinaca igraju ključnu ulogu u borbi protiv klimatskih promjena. Ipak, ovaj potencijal ostaje uglavnom neiskorišten u projektnim zemljama: istraživanja su pokazala da, dok 94 posto Španjolaca, Slovenaca i Grka smatra klimatske promjene ozbiljnim problemom, samo 16 posto njih jede održivu prehranu.
0 komentara