Online konferencija projekta Dynamic i uloga RED FORK-a

od Branimir Spajić | ruj 4, 2020 | 0 komentara

dynamic-online-conference

0

Konferencija je bila usmjerena na jačanje suradnje obrazovanja i gospodarstva te budući razvoj dualnog obrazovanja u visokom obrazovanju. Međunarodna znanstvena konferencija University Business Cooperation in International Dual Higher Education trebala se održati u Sofiji, Bugarska, ali je zbog pandemije SARS-CoV-2 održana online od 03.-04.09.2020. Više o konferenciji možete pogledati ovdje:

https://www.dynamic-conference.eu/

Navedena konferencija samo je još jedna sjajna aktivnost koja je dio Erasmus EU projekta pod nazivom “DYNAMIC – Towards Adaptive Engineering Curricula through the Europeanization of Dual Higher Education”. Čast da održi uvodnu riječ i predavanje pripala je Marii Gabriel, europskoj povjerenici za inovacije, istraživanje, kulturu i mlade.

Branimir Spajić i Diana Gluhak Spajić sudjelovali su na predavanjima Konferencije kao predstavnici tvrtke RED FORK za istraživanje i razvoj u biotehnologiji. Dr. sc. Sven Maričić sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održao je pozvano predavanje na temu „Važnost 3D i VR tehnologija u strukovnom obrazovanju“.

 

Tijekom dva uzbudljiva dana razgovaralo se o temama daljnjeg razvoja visokog obrazovanja i poslovnog povezivanja u budućnosti. Konferencija je ukazala na važnost budućeg obrazovanja i bitne promjene u nastavnim planovima i programima, dualnom obrazovanju, inovacijskim savezima, poduzetničkom obrazovanju i suradnji sveučilišta i gospodarstva koje će se morati dogoditi. Nadalje, konferencija je bila usmjerena na jačanje suradnje između sveučilišta i gospodarskih društava s ciljem budućeg razvoja visokog obrazovanja.

Ovo je bila vrlo zanimljiva tema za RED FORK jer spajamo znanost i biznis u uspješne projekte koji nalaze mjesto na tržištu.

Online seminar RECIRCUL8

Online seminar RECIRCUL8

Poziv za online seminar za hotelijere je odaslan danas svima koji su uspješno završili anketu koja je ujedno i analiza hotela u ovom projektu. Naši partneri projekta norveška tvrtka Norsk Energi će izvršiti prijenos znanja, svoja iskustva iz Norveške ali i iz...

read more

0 komentara

Branimir Spajić

Branimir Spajić

Branimir Spajić

Podijeli ovaj članak

en_GBEN