Online konferencija projekta Dynamic i uloga RED FORK-a

od Branimir Spajić | ruj 4, 2020 | 0 komentara

dynamic-online-conference

0

Konferencija je bila usmjerena na jačanje suradnje obrazovanja i gospodarstva te budući razvoj dualnog obrazovanja u visokom obrazovanju. Međunarodna znanstvena konferencija University Business Cooperation in International Dual Higher Education trebala se održati u Sofiji, Bugarska, ali je zbog pandemije SARS-CoV-2 održana online od 03.-04.09.2020. Više o konferenciji možete pogledati ovdje:

https://www.dynamic-conference.eu/

Navedena konferencija samo je još jedna sjajna aktivnost koja je dio Erasmus EU projekta pod nazivom “DYNAMIC – Towards Adaptive Engineering Curricula through the Europeanization of Dual Higher Education”. Čast da održi uvodnu riječ i predavanje pripala je Marii Gabriel, europskoj povjerenici za inovacije, istraživanje, kulturu i mlade.

Branimir Spajić i Diana Gluhak Spajić sudjelovali su na predavanjima Konferencije kao predstavnici tvrtke RED FORK za istraživanje i razvoj u biotehnologiji. Dr. sc. Sven Maričić sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održao je pozvano predavanje na temu „Važnost 3D i VR tehnologija u strukovnom obrazovanju“.

 

Tijekom dva uzbudljiva dana razgovaralo se o temama daljnjeg razvoja visokog obrazovanja i poslovnog povezivanja u budućnosti. Konferencija je ukazala na važnost budućeg obrazovanja i bitne promjene u nastavnim planovima i programima, dualnom obrazovanju, inovacijskim savezima, poduzetničkom obrazovanju i suradnji sveučilišta i gospodarstva koje će se morati dogoditi. Nadalje, konferencija je bila usmjerena na jačanje suradnje između sveučilišta i gospodarskih društava s ciljem budućeg razvoja visokog obrazovanja.

Ovo je bila vrlo zanimljiva tema za RED FORK jer spajamo znanost i biznis u uspješne projekte koji nalaze mjesto na tržištu.

RECIRCUL8 konferencija

RECIRCUL8 konferencija

Ovog petka pozivamo vas na konferenciju u sklopu projekta RECIRCUL8 - Preporuke za kružno gospodarstvo i upravljanje energijom za hrvatsko hotelijerstvo. Konferencija se održava u hotelu Antunović (dvorana Beethoven B) s otvorenim registriranjem za konferenciju od...

read more

0 komentara

Branimir Spajić

Branimir Spajić

Branimir Spajić

Podijeli ovaj članak

en_GBEN